اهداف نرم افزار مدیریت زنجیره تامین مدرن کاهش عدم اطمینان و ریسک در زنجیره تامین می باشد. با وجود آن، به طور مثبتی بر سطوح موجودی، زمان چرخه، فرایندهای تجاری و سرویس های خدماتی به مشتری اثرگذار است.
این زنجیره فرایندی پویا می باشد که شامل فعالیتهای همزمان، ارزیابی های مستمر از طرفین درگیر، فناوری های به کار رفته در آن و ساختار سازمانی می شود.
این فناوری برای مشتریان امکاناتی را فراهم می کند تا حق انتخاب فراوانی را داشته باشند و به صورت فزاینده ای به اطلاعات دسترسی پیدا کرده و هدف در آن ایجاد ارزش برای مصرف کننده می باشد. همه این عوامل بر افزایش سودآوری و رقابتی بودن کمک خواهند کرد.
هر شرکت تلاش خود را می کند تا به موقع و با استفاده از منابع مؤثر، تقاضای محصول را با عرضه مناسب برآورده کند. برخی از اهداف مهم مدیریت زنجیره تامین عبارت است از:
در نهایت، مدیریت زنجیره تامین با هدف کمک به موفقیت مالی یک شرکت می باشد. علاوه بر تمام نکاتی که در بالا ذکر شد، هدف این است که شرکت هایی که از زنجیره تامین استفاده می کنند، برای بهبود تمایز، افزایش فروش و همچنین نفوذ به بازارهای جدید، هدایت شوند و سود رقابتی و ارزش سهامداران را مدیریت کنند.
پیشرفتهای گوناگون در توانمندیهای فناوری اطلاعات، چهره صنعت را نسبت به دهه ی گذشته بهسرعت متحول ساخته است. اتخاذ و اجرای فناوری اطلاعات یکی از روشهایی می باشد که شخصیت رقابتی متمایزی به شرکتها و زنجیره تأمین اعمال مینماید.
پذیرش فناوری اطلاعات و اجرای کارآمد آن ها میتواند همکاری بین اعضای زنجیره تأمین را از طریق انتقال و توزیع سریع اطلاعات دقیق و بهکارگیری سیستمهای اطلاعاتی بهبود بخشد و باعث افزایش کارایی زنجیره تأمین شود.
مطالعات انجامشده بیانگر تأثیر فناوری اطلاعات بر بهبود پاسخگویی، توزیع و انتقال اطلاعات، کارایی زنجیره و ارتقاء همکاری در دو بعد داخلی و خارجی، جلوگیری از پدید آمدن اثر شلاق چرمی و همچنین توسعه کانالهای فروش می باشد.
همچنین کاربردهای فناوری اطلاعات در مدیریت زنجیره تأمین با دو رویکرد فنّاوری و سیستمهای اطلاعاتی بسیار حائز اهمیت می باشد. در ضمن مطالعات نشان دادهاند که عواملی از قبیل وسعت سازمان، میزان موفقیت، عدم اطمینان و فشار دیگر شرکا زنجیره و … نقش بسزایی در پذیرش فناوری اطلاعات خواهند داشت.
اینترنت اشیاء با کدگذاری هر سفارش و تعبیه اطلاعات موردنیاز در آن ها، این حوزه از تجارت الکترونیک را پوشش داده است. اطلاعات تعبیهشده در سفارشات، با استفاده از تکنولوژی شناسایی امواج رادیویی در هر نقطه از فرایند تولید تا تحویل خواندهشده و به سیستم متمرکز جمعآوری داده ها ارسال میشود. بنابراین، مشتریان قادر هستند سفارشات خود را در زمان واقعی ردیابی کرده، و از سرنوشت سفارش خود باخبر می شوند.
یکی از مهمترین بخشهای تجارت الکترونیک، حملونقل و جابهجایی کالا میباشد. این بخش را میتوان به شکلی مدیریت نمود که جابجاییها بهطور کامل و دقیق قابلرؤیت باشند. با هوشمندسازی کالاها و تجهیز وسایل نقلیه به سیستمهای موقعیتیاب جهانی، فناوری اینترنت اشیاء قادر خواهد بود مقدار کالای در حال حمل و نیز مبدأ و مقصد سفارش را مشخص کند.
یکی از مهمترین کاربردهای فناوری اینترنتی از اشیاء در بخش تولید، فعالسازی سیستم اتوماسیون میباشد که در آن شناسایی و ردیابی مواد و محصولات امکانپذیر می باشد. درنتیجه ی این قابلیت هزینه اشتباهات نیروی انسانی تا حد قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.
با هوشمند سازی کالاها در بخش تولید، علاوه بر شناسایی و ردیابی دقیق مواد اولیه و قطعات یدکی در طول فرایند تولید، میزان ضایعات و خرابیها نیز بهصورت دقیق قابلسنجش خواهد بود. این قابلیت امکان شناخت گلوگاه ها و همچنین نقاط ضعف در تجارت الکترونیک را برای مدیران فراهم میآورد.