اینترنت اشیاء (IOT) به عنوان انقلاب صنعتی بعدی معرفی می شود. یک تغییر بنیادی و یک الگوی کاملاً جدید برای کره زمین. به طور خاص ، IOT از اتصالات موجود بین افراد و رایانه ها تا “اشیا” متصل به شبکه را شامل خواهد شد. اما آیا تا به حال به مزایا و معایب اینترنت اشیا (Advantages and disadvantages of IoT)فکر کرده اید؟
اینترنت اشیا (IOT) با داده ها سروکار دارد. این داده ها می توانند اعدادی ساده از یک سنسور ثابت یا موبایل (مثل یک سنسور دما) تا یافته های پیچیده تری از دستگاه هایی باشند که چندین جریان داده را به طور همزمان اندازه گیری و گزارش خواهند کرد.
اینترنت اشیا (IoT) ارتباط بین دستگاه هایی را که به عنوان ارتباطات ماشین به ماشین (M2M) نیز معروف است تقویت می کند. به همین دلیل ، دستگاه های فیزیکی هوشمند با شفافیت کامل ، ناکارآمدی کمتر و همچنین کیفیت بیشتر به ما سرویس دهی میکنند.
به دلیل اتصال اشیاء به صورت دیجیتالی و مرکزی با زیرساخت های بی سیم ، اتوماسیون و کنترل زیادی در کارها وجود خواهد داشت. بدون دخالت انسان ، دستگاه ها قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر می باشند و منجر به خروجی سریعتر و به موقع میشوند.
از دیگر مزایا اینترنت اشیا ، بالا رفتن میزان اطلاعات شما می باشد. بدیهی است که داشتن اطلاعات بیشتر به تصمیم گیری بهتر کمک خواهد کرد. چه این اطلاعات راجع به نیازهای منزل برای خرید از فروشگاه مواد غذایی باشد، چه راجع به لوازم مورد نیاز در شرکت شما.
چهارمین مزیت بارز اینترنت اشیا، نظارت می باشد. دانستن مقدار دقیق موادغذایی در یخچال یا میزان کیفیت هوا در خانه ی شما ، میتواند اطلاعات بیشتری را که قبلاً به راحتی قابل دسترس نبوده اند ، فراهم کند. به عنوان مثال ، دانستن کمبود شیر یا جوهر چاپگر میتواند در آینده ی نزدیک ، تحولی در نوع خرید کردن شما به وجود بیاورد. علاوه بر این ، نظارت بر انقضا موادغذایی باعث افزایش ایمنی می شود.
مقدار زمان صرفه جویی شده به دلیل وجود IoT ها بسیار بالا می باشد و در زندگی مدرن امروز ، همه ما می توانیم از زمان بیشتری استفاده کنیم.
بزرگترین مزیت اینترنت اشیا صرفه جویی در هزینه می باشد. با اتخاذ این فن آوری و نگه داشتن دستگاه ها تحت نظارت ، استفاده بهینه از انرژی و منابع حاصل میشود. در صورت وجود خرابی ها و خسارت احتمالی به سیستم ، می توانیم هشدار آن را دریافت کنیم. از این رو ، ما میتوانیم با استفاده از این فناوری در هزینه خود تا حد امکان صرفه جویی کنیم.
IoT به ما امکان میدهد تا انجام کارهای یکنواخت روزانه را بدون دخالت های انسانی به طور خودکار و کنترل کنیم. اینترنت اشیا می تواند کیفیت خدمات را بالا برده و همچنین کمک کند تا در موارد اضطراری بهترین اقدامات لازم را انجام دهیم.
تمام کاربردها و مزایا اینترنت اشیا ، منجر به افزایش راحتی و مدیریت بهتر زمان و پول و انرژی شده و در نتیجه کیفیت زندگی ما به طرز چشمگیری بهبود می یابد.
در اینجا ۷ مورد از معایب IoT آورده شده است:
در حال حاضر استاندارد بین المللی سازگاری برای اینترنت اشیا (IOT) و نظارت بر آن وجود ندارد. من معتقد هستم که این نقطه ضعف به راحتی قابل رفع می باشد. شرکت های تولید کننده این تجهیزات فقط باید با یک استاندارد مثل بلوتوث ، USB و غیره موافقت کنند. این چیز جدید یا ابتکار شگفت آوری نیست.
برای مثال در بخش کشاورزی، دستگاه های مختلف از تولیدکنندگان متفاوت خریداری میشود. اینجا مسئله سازگاری این دستگاه ها و نظارت بر آنها یکی از معایب اینترنت اشیا می باشد. اگر همه تولید کنندگان با یک استاندارد مشترک موافقت کنند ، ممکن است این نقطه ضعف از بین برود ، اما حتی پس از آن ، مشکلات و مسائل فنی همچنان ادامه دارد. مشکلات سازگاری ممکن است منجر به خرید تمامی تجهیزات از یک تولید کننده خاص شده و موجب ایجاد انحصار در بازار شود.
سیستم های پیچیده ، احتمال شکست بیشتری دارند. برای مثال ، بیایید بگوییم که شما و همسرتان هرکدام یک پیام دریافت میکنید که میگوید شیر شما تمام شده است و هر دو شیر خریداری میکنید. در نتیجه ، شما و همسرتان دو برابر مبلغ مورد نیاز خود را خریداری کرده اید. و یا شاید یک اشکال نرم افزاری، به طور خودکار سفارش کارتریج جوهر جدید برای چاپگر خود را در هر ساعت و به مدت چند روز یا حداقل پس از هر قطعی برق ، هنگامی که فقط به یک کارتریج جایگزین نیاز دارید ، سفارش بدهد.
از دیگر معایب اینترنت اشیا ، خطر از دست دادن حریم خصوصی می باشد. به عنوان مثال ، داده ها چقدر خوب رمزگذاری و منتقل می شوند؟ آیا می خواهید همسایگان و یا کارفرمایان شما بدانند که چه داروهایی را مصرف می کنید یا وضعیت مالی شما چگونه می باشد؟
از آنجا که تمام لوازم خانگی ، ماشین آلات صنعتی ، خدمات بخش عمومی مثل تأمین آب و حمل و نقل و بسیاری از دستگاه های دیگر همه به اینترنت متصل می باشند، اطلاعات زیادی در مورد آن موجود است. این اطلاعات در معرض حمله هکرها قرار دارند. در صورت دستیابی به اطلاعات شخصی و محرمانه توسط متجاوزین غیرمجاز فجایع جبران ناپذیری به بار میآید.
کارگران غیر ماهر ممکن است بر اثر اتوماسیون و هوشمندسازی فعالیت های روزمره شغل خود را از دست بدهند. با اتوماسیون فعالیت های روزانه ، به طور طبیعی ،افزایش نیروی انسانی ، کارگران و کارمندان با تحصیلات کمتر را به دنبال دارد. این می تواند به مشکلات بیکاری در جامعه منجر بشود.
زندگی ما به طور فزاینده ای توسط فناوری کنترل می شود و به آن وابسته خواهیم بود. نسل جوان در حال حاضر برای هر چیز کوچکی به فناوری اعتیاد دارد. ما باید تصمیم بگیریم چقدر از زندگی روزمره خود را به دست مکانیزه کردن و کنترل فناوری بسپاریم.
اگرچه IoT دارای معایب کمی می باشد، اما از مزایای آن در صرفه جویی در وقت و هزینه مصرف کننده نمی توان چشم پوشی کرد. بنابراین زمان زیادی نمی رسد که اینترنت اشیاء(IOT) در تمامی خانواده ها و شرکت ها مشاهده شود. برای یافتن راه هایی برای مقابله با معایب آن باید تلاش کنیم.
اینها تنها چند مزیت اینترنت اشیاء می باشد. بدیهی است که امکانات گسترده ای را برای ارتقاء کیفیت زندگی در همه جنبه ها باز می کند. اما ضروری است که ما دست روی نقاط مناسب و خوب بگذاریم تا این فناوری بهترین عملکرد را برای ما داشته باشد.